Het weer in Maas en Waal: 12.6 °C Zwaar bewolkt
 

Bezoek Molenhoek

Bezoek ook: Wijchen
Regio's: Land van Cuijk , Uden-Veghel

Over Molenhoek

De Molenhoek is een dorp ten zuiden van de stad Nijmegen en telt bijna 4.000 inwoners. Bijzonder aan dit dorp is dat de provinciegrens tussen Limburg en Gelderland recht door het dorp loopt: het grootste deel ligt in de gemeente Mook en Middelaar (Limburg) en de rest valt onder de gemeente Heumen (Gelderland). Omdat Molenhoek in het meest noordelijke puntje van de provincie Limburg ligt, wordt het ook wel de Poort van Limburg genoemd.

Bezienswaardigheden en evenementen
Molenhoek kent een prachtige rooms-katholieke kerk: O.L. Vrouw van Zeven Smarten. Tussen 1907 en 1975 stond het klooster Mater Dolorosa van de Passionisten in Molenhoek. Jachtslot de Mookerheide ligt in de bossen richting Groesbeek.
Het dorp heeft ook veel bekendheid geworven vanwege een tweetal erotische clubs die zich aan de Provinciale weg bevonden.

Een bekend Brabants evenement wordt ook in Molenhoek gevierd: carnaval. Daarnaast is de Molenhoekdag een populair evenement. Dit is een braderie met kleine kermis en trekt elk jaar weer enorm veel mensen. De Nijmeegse Vierdaagse komt ook meerdere dagen langs Molenhoek en jaarlijks is er een hardloopwedstrijd het Molenhoeks Makkie.

Molenhoek