Het weer in Maas en Waal: 6.4 °C Zwaar bewolkt
 

Bezoek Maasbommel

Bezoek ook: Wijchen
Regio's: Land van Cuijk , Uden-Veghel

Over Maasbommel

Maasbommel is een stad binnen de gemeente West Maas en Waal en behoort daarmee tot de Nederlandse provincie Gelderland. Maasbommel wordt meestal aangegeven als een dorp, en behoorde tot 1984 bij de vroegere gemeente Appeltern. De stad wordt ook wel ‘de Snoekenstad’ genoemd, omdat Maasbommel haar bloeitijd kende dankzij de snoekvisserij.

Omgeving en bezienswaardigheden
Eén van de grootste troeven van Maasbommel is haar ligging. Gelegen aan een voormalige meander van de Maas, ligt Maasbommel op een landtong. Een veerpont brengt men van de punt van deze landtong naar het Noord-Brabantse Megen. Verder naar het westen ligt een pont naar Oijen.

Maasbommel staat bekend om de mooie natuur en recreatiemogelijkheden. Er is het bekende watersportgebied, De Gouden Ham. Daarnaast herbergt Maasbommel maar liefst drie jachthavens, de WVS De Gouden Ham, Marina Hanzeland en WSV Maasbommel. Van deze drie is WVS De Gouden Ham de oudste jachthaven, aangelegd bij de monding van de gouden ham. De twee andere jachthavens zijn moderner en bieden meer ligplaatsen.

De stad kent naast veel natuur ook mooie bezienswaardigheden. De voormalige Nederlandse-Hervormde Kerk, een waterstaatskerk uit 1842, is het oudste gebouw van Maasbommel en doet tegenwoordig dienst als trouwlocatie. Daarnaast staat er ook de Sint-Lambertuskerk, een bakstenen neogotische basiliek die ingewijd is in 1869. De korenmolen uit de 18de eeuw is gerestaureerd en opnieuw geopend in het voorjaar van 2011. Verder zijn er in Maasbommel nog enkele karakteristieke huisjes te vinden met een rieten dak, een omhoog lopende straat naar het Veerhuis en een gracht bij boerderij ’t Hof die aangeeft dat hier vroeger nog een kasteel heeft gestaan.

Maasbommel