Het weer in Maas en Waal: 12.6 °C Zwaar bewolkt
 

Bezoek West Maas en Waal

Bezoek ook: Wijchen
Regio's: Land van Cuijk , Uden-Veghel

Over West Maas en Waal

West Maas en Waal is een gemeente binnen het Land van Maas en Waal en ligt in de Nederlandse provincie Gelderland. De gemeente telt ruim 18.500 inwoners en heeft een oppervlakte van ruim 85 kmĀ². De gemeente West Maas en Waal is ontstaan in 1984 na de herindeling van de gemeenten Appeltern, Dreumel en Wamel.

Bezienswaardigheden
Naast een prachtige natuur om te fietsen en wandelen, biedt West Maas en Waal ook verschillende bezienswaardigheden.

Stoomgemaal De Tuut is een museum over stoomgemalen en waterbeheersing. Dit leuke museum is gelegen in Appeltern waarbij je ziet hoe een echt stoomgemaal werkt. In Appeltern liggen ook de prachtige Tuinen van Appeltern. Hier krijgen vele tuinliefhebbers inspiratie door de mooie modeltuinen.
Voor de kleintjes is er in Wamel het Speelparadijs Wamelland, een speelparadijs van maar liefst 2100 m2. Het is geschikt voor kinderen van 1 tot 14 jaar dus perfect voor het hele gezin. In Wamel vindt ook iedere woensdag en zaterdag een gezellige snuffelmarkt plaats, met maar liefst 350 kramen en een gevarieerd aanbod.

Elk jaar vindt in Beneden-Leeuwen het Dijkensport evenement plaats. Hierbij worden verschillende wedstrijden en routes georganiseerd voor wandelen, fietsen, wielrennen, skeeleren en hardlopen. Ook komen veel mensen kijken vanuit de terrasjes of finish.
ern, Dreumel en Wamel.

West Maas en Waal