Het weer in Maas en Waal: 13.4 °C Zwaar bewolkt
 

Bezoek Overasselt

Bezoek ook: Wijchen
Regio's: Land van Cuijk , Uden-Veghel

Over Overasselt

Overasselt is een plaats in de gemeente Heumen en valt hiermee onder de provincie Gelderland. Het dorp kent 3300 inwoners en is gunstig gelegen aan de Maas. Leuke bezienswaardigheden in Overasselt zijn de verschillende monumenten uit de 16de en 17de eeuw.

Bezienswaardigheden
Overasselt is een charmant dorp met vele bezienswaardigheden. De ruine van de St. Walrickkapel uit de 13de eeuw is een bedevaartsoord en hoort bij de koortsboom van St. Walrick, gelegen in de Overasseltse Vennen. Deze bijzondere boom is ontstaan uit de legende dat de hoofdman van de Hoemannen een zieke dochter had. Hij vroeg Sint-Willibrord zijn dochter te genezen en hing lapjes in een boom. De dochter genas en beide bekeerden zich uit dankbaarheid tot het christendom. Tegenwoordig hangen er nog steeds allerlei lapjes in de boom, waarbij mensen vragen om genezing van ziekte voor hunzelf of een dierbare.

De voormalige hervormde kerk, met mooie gewelven is nu omgebouwd tot een atelier. De katholieke kerk St. Antonius Abt stamt uit 1891 en is gebouwd in de neo-romanogotische stijl. Architect Carl Weber had oorspronkelijk twee kerktorens in gedachten, maar vanwege geldgebrek is een tweede toren nooit gebouwd.

Overasselt