Het weer in Maas en Waal: 12.9 °C Zwaar bewolkt
 

Bezoek Druten

Bezoek ook: Wijchen
Regio's: Land van Cuijk , Uden-Veghel

Over Druten

Druten is een plaats en gemeente binnen de Nederlandse provincie Gelderland. De gemeente telt ruim 18.000 inwoners en heeft een oppervlakte van ruim 42 kmĀ². Twee derde van de inwoners woont in het kerkdorp Druten.

Geschiedenis
Er is bekend dat Druten in het jaar 1100 al bestond zoals we het nu kennen. Er heerste toen een hoge welvaart en de bevolking leefde voornamelijk van de akkerbouw. De veeteelt is later pas een rol gaan spelen. In deze tijd zijn vele grote kerken gebouwd, waarvan er nu nog steeds resten te vinden zijn in Druten. De gemeente Druten werd in 1818 vergroot met de gemeenten Afferden en Puiflijk, en in 1984 met de gemeente Horssen.

Het gemeentewapen
Het gemeentewapen van Druten kent een rijke geschiedenis. Totdat de dorpen Afferden, Deest en Puiflijk werden toegevoegd aan de gemeente Druten, was het gemeentewapen een simpele groene band op een wit veld. In 1984 werd het dorp Horssen aan de gemeente toegevoegd, en werd het wapen (een leeuw) van dit dorp verwerkt in het gemeentewapen. Het gemeentewapen wordt tegenwoordig niet veel meer gebruikt; op schrift gebruikt de gemeente een modern logo.

Druten