Het weer in Maas en Waal: 6 °C Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder)
 

Bezoek Nederasselt

Bezoek ook: Wijchen
Regio's: Land van Cuijk , Uden-Veghel

Over Nederasselt

Nederasselt is een klein landelijk dorp en ligt in de provincie Gelderland. Het valt onder de gemeente Heumen en ligt in een gebied vol mooie natuur. Gelegen tussen de groene gebieden de Uiterwaarden en het Broek, maakt Nederasselt tot een populaire plaats voor natuurliefhebbers.


Bezienswaardigheden
Gelegen tussen de Uiterwaarden en het Broek, biedt Nederasselt een mooie natuur. Vele fietsers en wandelaars maken hier dankbaar gebruik van.
Vlakbij het dorp staat de bekende Maasmolen, een standerdmolen uit 1700. Deze molen is in de jaren 70 verplaatst naar het Molenwiel. De mooie stadskern is vooral gebouwd rondom de katholieke kerk in het dorp. Vele oude huizen zijn bewaard gebleven, waarin ook veel bedrijven zijn gevestigd. De kerk is een mooie parochiekerk en heet Antonius-abt. Architecten Pierre Cuypers en C. Franssen hebben het gebouw ontworpen. Aan de kerk ligt ook het voormalig klooster JMJ (Jezus Maria Jozef), ook ontworpen door Pierre Cuypers. Tegenwoordig is dit gebouw niet meer in gebruik als klooster, maar wordt het gebouw ‘Het Tweede Huis’ genoemd en dient als opvang voor mensen met diverse soorten problemen.

Nederasselt