Het weer in Maas en Waal: 7 °C Zwaar bewolkt
 

Bezoek Wijchen

Bezoek ook: Wijchen
Regio's: Land van Cuijk , Uden-Veghel

Over Wijchen

Wijchen is de hoofdplaats van de gelijknamige gemeente Wijchen in de Nederlandse provincie Gelderland. De plaats telt ruim 41.000 inwoners en ligt daarmee in de overgangszone tussen dorp en stad. Wijchen ligt op de grens tussen Gelderland en Noord-Brabant.

Bezienswaardigheden
Wijchen heeft een aantal Rijksmonumenten. Het oudste is het centraal gelegen Kasteel van Wijchen, dat al in 1392 voor het eerst werd vermeld. Daarnaast zijn de Oude Molen uit 1799 en de rooms-katholieke Antonius Abtkerk een monument. De Berendonck, een recreatieplas met een strand, is ook leuk om te bezoeken en heeft zelfs gelegenheid om te duiken en waterskiën. Daarnaast biedt het park De Groene Heuvels een groot open water voor de duiksport en vakantiehuisjes. Ook de Hatertse en Overasseltse Vennen liggen deels op het grondgebied van Wijchen.

Er is genoeg te doen in Wijchen, men kan onder andere golfen of skiën, en er ligt een zwembad, de Meerval, dicht bij het centrum. In het Wijchense kasteel is een archeologisch museum gevestigd. Er zijn ook verschillende fiets- en wandelroutes, en een grote speeltuin, de Blije Dries, met een openluchtzwembad, golfbaan en skelterbaan. Wijchen kent ook een rijk verenigingsleven.

Evenementen
Wijchen kent jaarlijks veel evenementen. Eén van de grootste is het festival Emporium, die elk jaar wordt gehouden op de Berendonck. Om het jaar wordt het evenement Wijchen Schaatst gehouden, waarbij en grote schaatsbaan staat opgesteld in de Kasteeltuin achter het kasteel van Wijchen. In deze Kasteeltuin wordt ook regelmatig de Kasteelfeesten gehouden, met verschillende bekende artiesten. Elk jaar, tijdens de Nijmeegse Vierdaagse, wordt de Dag van Wijchen gevierd als de wandelaars door de kern van Wijchen lopen. Hierbij worden er vele activiteiten en optredens georganiseerd. De jaarlijkse 5 kilometer hardloopwedstrijd, 5 van Wijchen,
wordt ook gehouden in Wijchen voor recreanten en nationale topatleten. Als laatste vindt er elk jaar natuurlijk een kermis plaats in Wijchen, in het derde weekend van september, op de Markt en op de Kasteellaan.

Wijchen

Meer informatie over Wijchen vind je op Bezoek Wijchen.nl

Voor meer informatie over bedrijven in Wijchen, horeca & toerisme Wijchen, evenementen in Wijchen, nieuws uit Wijchen, verenigingen in Wijchen, foto's en video's uit Wijchen, en meer ga je naar www.bezoekwijchen.nl » Ga naar www.bezoekwijchen.nl